Dieta Bezmleczna.
1000, 1300, 1500, 1800, 2100, 2500, 3000 kcal
Program bezmleczny powstał z myślą o osobach, które z powodów zdrowotnych nie tolerują białek mleka i laktozy, czyli cukru mlecznego. Zastosowanie diety bezmlecznej pozwala na ograniczenie lub likwidację objawów alergii od strony układu pokarmowego lub oddechowego, a także objawów skórnych.
Już od 35 zł za dietę próbną !
Program bezmleczny powstał z myślą o osobach, które z powodów zdrowotnych nie tolerują białek mleka i laktozy, czyli cukru mlecznego. Zastosowanie diety bezmlecznej pozwala na ograniczenie lub likwidację objawów alergii od strony układu pokarmowego lub oddechowego, a także objawów skórnych.
W związku z koniecznością wykluczenia produktów mlecznych, źródłem białka w programie bezmlecznym są rośliny strączkowe i ich przetwory. Nasza dieta bezmleczna, zbilansowana pod czujnym okiem naszych dietetyków dostarcza odpowiednią ilość wapnia.
Dobór kaloryczności diety zależy od wielu czynników, takich jak płeć, wzrost, waga i aktywność fizyczna. Jeżeli jesteś zdecydowany na program bezmleczny skorzystaj z naszego kalkulatora lub skonsultuj się z naszym dietetykiem.
Kaloryczność | Od 20 dni | 10-19 dni | 1-9 dni |
1000 | 41 zł | 43 zł | 45 zł |
1300 | 43 zł | 45 zł | 47 zł |
1500 | 45 zł | 47 zł | 49 zł |
1800 | 47 zł | 49 zł | 51 zł |
2100 | 49 zł | 51 zł | 53 zł |
2500 | 52 zł | 54 zł | 56 zł |
3000 | 55 zł | 57 zł | 59 zł |
Do podanych cen należy doliczyć koszt dostawy w wysokości 6zł lub 12zł w zależności od strefy dostaw.
Sprawdź w naszej wyszukiwarce kodów, w której strefie się znajdujesz.
Poniżej przedstawione menu jest przykładowe. Aktualne menu znajdziesz tutaj: Aktualne Menu
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | SOBOTA | NIEDZIELA | |
ŚNIADANIE | Chlebek marchewkowy z bakaliami z wegańskim serkiem kokosowym i musem porzeczkowym | Wegańska owsianka z gruszką karmelizowaną w syropie klonowym | Jajko w koszulce na salsie z jarmużu i zielonych oliwek z pieczywem żytnim i pomidorkami cherry | Pikantny tatar z cukinii, chilli i ogórka ze szczypiorkiem i czarnuszką z rzodkiewką i pieczywem żytnim | Cytrynowa owsianka na mleku ryżowym | Rogalik z ciasta francuskiego z brzoskwiniowym jogurtem sojowym i wiśniową konfiturą | Szarlotkowa kasza manna z owocami granatu |
II ŚNIADANIE | Zupa krem z porów i ziemniaków z dodatkiem czarnego sezamu | Sałatka z brukselką, pieczoną marchewką, jarmużem i prażonymi płatkami migdałowymi | Krem z buraczków z wegańską fetą | Wegański oktajl brzoskwiniowo-wiśniowy | Sałatka z gruszką i fetą na rukoli ze słodkim winegretem | Sałatka z pieczonym kalafiorem, soczewicą i daktylami | Pasta z czerwonej fasoli i papryki z plasterkami ogórka w sezamie i pieczywem chrupkim |
OBIAD | Indyk pieczony w pomidorach a la puttanesca z oliwkami i kaparami z kaszą jaglaną i surówką marchewkową z limonką | Wołowina po burgundzku z kaszą pęczak i surówką z czerwonej kapusty | Polędwiczka wieprzowa w sosie kawowo-daktylowym z kaszą jęczmienną i surówką z białej kapusty z kukurydzą i gruszką | Indyk w sosie miodowo-sezamowym z ryżem parabolicznym i pieczonym brokułem | Dorsz po marokańsku z kaszą jaglaną i surówką z kiszonej kapusty | Kurczak w marynacie cytrynowo-imbirowej z kuskusem z brzoskwiniami z surówką z marchewki, pora i szczypiorku | Chilli BBQ z wieprzowiną, ryżem brązowym i surówką z białej rzepy, kukurydzy i koperku |
PODWIECZOREK | Śliwkowe smoothie z nasionami chia | Sojowe smoothie z owoców leśnych | Ciasto marchewkowe | Muffiny cynamonowe z jabłkiem i musem gruszkowym | Smoothie buraczkowo-śliwkowe | Kokosowa panna cotta z musem porzeczkowym | Zielony pudding chia z gruszką i melonem z czerwonymi porzeczkami |
KOLACJA | Frittata z makaronem i groszkiem | Placuszki z tuńczykiem i kukurydzą z sosem koperkowym i sałatką z pomidorków koktajlowych | Sałatka makaronowa z czerwonym pesto i boczkiem | Pęczak ze szpinakiem, grzybami i suszonymi pomidorami | Frittersy porowo-szpinakowe z dipem pomidorowo-bazyliowym i pomidorkami cherry | Zupa krem z batata, marchewki i czerwonej soczewicy z orzechami laskowymi | Makaron chow mein z dynią i groszkiem cukrowym w mleczku kokosowym |