Dieta Wegańska.
1200, 1500, 1800, 2000, 2500, 3000 kcal
Program wegański zakłada całkowite wykluczenie produktów pochodzenia odzwierzęcego, w tym także miodu. Dieta ta zawiera bardzo dużo przeciwutleniaczy, witamin, soli mineralnych oraz odpowiednie ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Już od 42 zł za dzień!
Kaloryczność | Od 20 dni | 10-19 dni | 1-9 dni |
1200 | 42 zł | 44 zł | 46 zł |
1500 | 45 zł | 47 zł | 49 zł |
1800 | 47 zł | 49 zł | 51 zł |
2000 | 49 zł | 51 zł | 53 zł |
2500 | 53 zł | 55 zł | 57 zł |
3000 | 56 zł | 58 zł | 60 zł |
Do podanych cen należy doliczyć koszt dostawy w wysokości 6zł lub 12zł w zależności od strefy dostaw.
Sprawdź w naszej wyszukiwarce kodów, w której strefie się znajdujesz.
Program wegański zakłada całkowite wykluczenie produktów pochodzenia odzwierzęcego, w tym także miodu. Dieta ta zawiera bardzo dużo przeciwutleniaczy, witamin, soli mineralnych oraz odpowiednie ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Odpowiednio zbilansowana dieta wegańska może nieść za sobą wiele korzyści zdrowotnych takich jak regulacja pracy przewodu pokarmowego czy obniżenie poziomu cholesterolu we krwi, a także może zaspokajać zapotrzebowanie organizmu nawet podczas intensywnych treningów.
Dobór kaloryczności diety zależy od wielu czynników, takich jak płeć, wzrost, waga i aktywność fizyczna. Jeżeli jesteś zdecydowany na program wegański skorzystaj z naszego kalkulatora lub skonsultuj się z naszym dietetykiem.
Poniżej przedstawione menu jest przykładowe. Aktualne menu znajdziesz tutaj: Aktualne Menu
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | SOBOTA | NIEDZIELA | |
ŚNIADANIE | Cytrynowa pasta z zielonego groszku z chrupkim pieczywem i świeżym ogórkiem | Pomarańczowa kasza manna z musem pomarańczowym | Chlebek dyniowy z bakaliami z kremem bananowym i musem malinowym z miętą | Owsianka z chia na mleku roślinnym z prażonym jabłkiem i rodzynkami | Sałatka z brokułami, rzodkiewkami i roślinną fetą z wegańskim dipem jogurtowo-bazyliowym | Pasta z fasolki szparagowej z bułką grahamką i świeżym ogórkiem | Piernikowa gryczanka z pomarańczą i płatkami migdałów |
II ŚNIADANIE | Smoothie jak ciasto marchewkowe | Sałatka ze szpinaku z burakiem, ciecierzycą i mandarynką | Łódeczki z cykorii z wegańskim twarożkiem z sałatką warzywną ze szczypiorkiem | Sałatka z pieczonej dyni, kukurydzy i pomidorków koktajlowych z klonowym winegretem | Kokosowy pudding ryżowy z brzoskwiniami | Ciastka daktylowo-owsiane | Cytrynowe pancakes z makiem i orzechami z musem truskawkowym |
OBIAD | Pulpety z tofu w sosie brzoskwiniowym z kaszą jęczmienną i surówką z selera z jabłkiem i rodzynkami | Pieczeń wegetariańska w sosie pomidorowym z brązowym ryżem i surówką z białej kapusty selerem naciowym | Lasagne z roślinną mozzarellą, dynią i suszonymi pomidorami z surówką z marchewki | Rolada z soczewicą i borowikami w cieście francuskim z puree ziemniaczanym i marchewką z groszkiem | Kotlety z ciecierzycy w kremowym sosie z suszonych pomidorów z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty pekińskiej i korniszonów | Tofu w sosie słodko-kwaśnym z ananasem z brązowym ryżem i surówką z czerwonej kapusty z marchewką i koperkiem | Zapiekanka warzywno-makaronowa z serem halloumi z sosem 1000 wysp z sojonezem i surówką z białej kapusty |
PODWIECZOREK | Ryżanka na mleku sojowym z wiśniową fit frużeliną | Zupa krem z topinambura z prażonymi pestkami dyni | Sałatka z imbirową marchewką, wegańskim serem feta i suszoną żurawiną z dressingiem musztardowym | Zimowy koktajl bananowo- pomarańczowy z cynamonem | Zupa krem z dyni z prażonymi pestkami | Smoothie z pieczonych batatów na wzmocnienie odporności z egzotycznym musem | Curry ramen |
KOLACJA | Sałatka z kaszą gryczaną, ogórkiem, papryką i brokułami | Marchewkowe gnocchi z wegańskim sosem czosnkowym i szałwią | Gulasz z selera z pomidorami suszonymi, marchewką, kaparami i oliwkami | Zielone kaszotto z cukinią, zielonym groszkiem, szpinakiem i romanesco | Naleśniki z wegańskim kremem z pietruszki i pomarańczy | Marokańska sałatka z kuskusem i jagodami goji | Tofu w sosie słodko-kwaśnym z ananasem z brązowym ryżem i surówką z czerwonej kapusty z marchewką i koperkiem |