Dieta Wege + Ryby.
1000, 1300, 1500, 1800, 2100, 2500, 3000 kcal
Program wegetariański + ryby to propozycja dla osób, które zdecydowały się na eliminację ze swojej diety mięsa, jednakże nie chcą rezygnować ze spożywana ryb. Prócz ryb, w programie tym znajdują się, podobnie jak w programie wegetariańskim, produkty nabiałowe, jaja, nasiona roślin strączkowych, produkty zbożowe oraz owoce, warzywa, pestki i orzechy.
Już od 42 zł za dzień!
Kaloryczność | Od 20 dni | 10-19 dni | 1-9 dni |
1200 | 42 zł | 44 zł | 46 zł |
1500 | 45 zł | 47 zł | 49 zł |
1800 | 47 zł | 49 zł | 51 zł |
2000 | 49 zł | 51 zł | 53 zł |
2500 | 53 zł | 55 zł | 57 zł |
3000 | 56 zł | 58 zł | 60 zł |
3500 | 62 zł | 64 zł | 66 zł |
Do podanych cen należy doliczyć koszt dostawy w wysokości 6zł lub 12zł w zależności od strefy dostaw.
Sprawdź w naszej wyszukiwarce kodów, w której strefie się znajdujesz.
Program wegetariański + ryby to propozycja dla osób, które zdecydowały się na eliminację ze swojej diety mięsa, jednakże nie chcą rezygnować ze spożywana ryb. Prócz ryb, w programie tym znajdują się, podobnie jak w programie wegetariańskim, produkty nabiałowe, jaja, nasiona roślin strączkowych, produkty zbożowe oraz owoce, warzywa, pestki i orzechy.
Zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia ryby w jadłospisie w ramach tego programu występują 3 razy w tygodniu.
Dobór kaloryczności diety zależy od wielu czynników, takich jak płeć, wzrost,waga i aktywność fizyczna. Jeżeli jesteś zdecydowany na program wegetariański + ryby skorzystaj z naszego kalkulatora lub skonsultuj się z naszym dietetykiem.
Poniżej przedstawione menu jest przykładowe. Aktualne menu znajdziesz tutaj: Aktualne Menu
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | SOBOTA | NIEDZIELA | |
ŚNIADANIE | Gruszkowa owsianka z siemieniem lnianym i czerwoną porzeczką | Daktylowo-jabłkowe placki z płatków owsianych na roszponce ze słodkim serowym sosem | Kanapka z pastą z pieczonej dyni, suszonych pomidorów i orzechów włoskich z pieczywem chrupkim i sałatką warzywną | Pomarańczowa kasza manna z cząstkami pomarańczy | Pasztet grzybowy z ciecierzycą z chlebem żytnim i świeżymi warzywami | Placuszki z tuńczykiem i kukurydzą z sosem koperkowym i sałatką ze świeżych warzyw | Chlebek dyniowy z bakaliami z owocową konfiturą i kokosową tapioką |
II ŚNIADANIE | Sałatka jajeczna z tuńczykiem, serem cheddar i ogórkiem kiszonym | Koktajl ananasowo- truskawkowy z siemieniem lnianym | Budyń jaglany z borówkami | Sałatka z melonem, pomidorem i mozarellą | Jaglany crème brûlée z wiśniami | Deser wiśniowa pianka z granolą | Bazyliowa ricotta z pieczywem chrupkim i świeżym ogórkiem |
OBIAD | Curry z ciecierzycą z kolorowym ryżem i surówką z czerwonej kapusty, marchewki i koperku | Dorsz w sosie z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami z pieczonymi ziemniakami i surówką z selera, jabłka i pora | Kofty z tofu z warzywami duszonymi w mleczku kokosowym | Fasolotto z mascarpone, brokułami i szpinakiem z razowym penne i coleslawem | Tajskie kotleciki z dorsza w sosie słodko-pikantnym z kaszą bulgur i sałatką szwedzką | Stir fry z brokułami i fasolą pinto z dzikim ryżem i pieczoną marchewką | Morszczuk w pomidorach a la puttanesca z oliwkami i kaparami z kuskusem i surówką z kiszonej kapusty |
PODWIECZOREK | Delikatny sernik z mango na pełnoziarnistym spodzie | Pasta z sera feta i oliwek z grillowaną pitą i słupkami papryki | Tagine z bakłażana z orzeszkami ziemnymi | Brzoskwiniowe smoothie z borówkami i winogronami | Marchewkowy koktajl z truskawką i jabłkiem | Sałatka z melonem, zielonym ogórkiem i rzodkiewką | Sałatka na roszponce z papryką, pomidorem, cukinią, czarnymi oliwkami i chrupiącym tofu |
KOLACJA | Warzywne leczo z soczewicą i grzankami | Gnocchi w pietruszkowym pesto z fasolką szparagową gotowaną na parze | Sałatka makaronowa z falafelem z cieciorki, awokado, pomidorkami koktajlowymi i argentyńskim sosem chimichurri | Roślinna fajita z tortillą i salsą pomidorową | Dahl z czerwonej soczewicy i zielonego groszku z chlebkiem naan | Aromatyczna kasza orkiszowa z pietruszką, cebulą, ogórkiem i pomidorami | Quesadilla z cebulą, papryką, suszonymi pomidorami i serem cheddar |