Dieta Wegetariańska.
1200, 1500, 1800, 2000, 2500, 3000, 3500 kcal
Program wegetariański jest propozycją dla osób, które decydują się na wykluczenie produktów mięsnych oraz ryb i owoców morza. Zapotrzebowanie na aminokwasy jest w tej diecie pokrywane całkowicie dzięki białku pochodzącemu z warzyw strączkowych, nabiału oraz jaj.
Już od 42 zł za dzień!
Kaloryczność | Od 20 dni | 10-19 dni | 1-9 dni |
1200 | 42 zł | 44 zł | 46 zł |
1500 | 45 zł | 47 zł | 49 zł |
1800 | 47 zł | 49 zł | 51 zł |
2000 | 49 zł | 51 zł | 53 zł |
2500 | 53 zł | 55 zł | 57 zł |
3000 | 56 zł | 58 zł | 60 zł |
3500 | 62 zł | 64 zł | 66 zł |
Do podanych cen należy doliczyć koszt dostawy w wysokości 6zł lub 12zł w zależności od strefy dostaw.
Sprawdź w naszej wyszukiwarce kodów, w której strefie się znajdujesz.
Program wegetariański jest propozycją dla osób, które decydują się na wykluczenie produktów mięsnych oraz ryb i owoców morza. Zapotrzebowanie na aminokwasy jest w tej diecie pokrywane całkowicie dzięki białku pochodzącemu z warzyw strączkowych, nabiału oraz jaj.
Obfituje ona w witaminy, składniki mineralne i błonnik, dzięki czemu znacznie zmniejsza się ryzyko zachorowania na wiele chorób cywilizacyjnych. Aby zapewnić odpowiednią podać nienasyconych kwasów tłuszczowych program wegetariański bogaty jest w oleje roślinne, nasiona i orzechy.
Dobór kaloryczności diety zależy od wielu czynników, takich jak płeć, wzrost, waga i aktywność fizyczna. Jeżeli jesteś zdecydowany na program wegetariański skorzystaj z naszego kalkulatora lub skonsultuj się z naszym dietetykiem.
Poniżej przedstawione menu jest przykładowe. Aktualne menu znajdziesz tutaj: Aktualne Menu
PONIEDZIAŁEK | WTOREK | ŚRODA | CZWARTEK | PIĄTEK | SOBOTA | NIEDZIELA | |
ŚNIADANIE | Pikantna pasta z czerwonej fasoli z pieczywem chrupkim i słupkami białej rzodkiewki | Placuszki czekoladowe z waniliowym serkiem z wiśniami | Pasta grecka z pieczonej papryki i sera feta z pieczywem żytnim i świeżym ogórkiem | Omlet z pieczarkami i groszkiem z pieczywem żytnim i pomidorkami koktajlowymi | Dyniowy hummus z pieczoną marchewką i indyjskimi placuszkami roti | Owsianka śliwka w czekoladzie | Naleśniki gryczane z serkiem i borówkami |
II ŚNIADANIE | Owsianka bounty z wiśniami | Twarożek al’a tzatziki z krakresami z polenty i słupkami kolorowej papryki | Kokosowy budyń z kaszy manny z nasionami chia i musem truskawkowym | Pudding truskawkowy z tapioką z pulpą z mango | Sałatka z brokułem, kukurydzą i jajkiem z sosem cezar | Zupa południowa z kukurydzy | Sałatka z winogronami, serem pleśniowym i orzechami włoskimi |
OBIAD | Tofu w sosie hoisin z makaronem chow mein i sezamowym brokułem | Potrawka z cukinii i cieciorki z dyniowym risotto i surówką z białej kapusty, kukurydzy i koperku | Gulasz z zieloną soczewicą i kurkami z kaszą jęczmienną i surówką z kapusty pekińskiej i kukurydzy | Ciecierzyca na ostro z grzybami mun z makaronem razowym i fasolką szparagową | Kotleciki z kalafiora w pomidorach a la puttanesca z oliwkami i kaparami z kaszą jaglaną i surówką z kiszonej kapusty | Gulasz z soczewicą i kopytkami ziemniaczanymi, surówka z białej rzodkwi | Lasagne ze szpinakiem i serem a’la feta z surówką marchewkową |
PODWIECZOREK | Sernik truskawkowo-jogurtowy | Smoothie z owoców leśnych z pomarańczą i imbirem | Naturalny jogurt grecki z muesli i cząstkami świeżych owoców | Koktajl jabłko-imbir-brzoskwinia | Pudding chia z konfiturą wiśniową z imbirem | Sałatka z fetą, pomidorem, białą rzepą, kiwi i sosem cytrynowo- makowym | Jogurt truskawkowy z wiórkami kokosowymi |
KOLACJA | Pęczak smażony z dynią, papryką, jarmużem i serem feta | Omlet z szpinakiem i suszonymi pomidorami | Sałatka z komosą ryżową, cukinią, jabłkiem, pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą | Sałatka z buraczkiem, granatem i serem lazur z musztardowo-miodowym winegretem | Zupa z soczewicy z suszonymi morelami i prażonymi pestkami dyni | Kanapka z pieczonym falafelem, serkiem chrzanowym, roszponką i żurawiną. | Gołąbki z soczewicą, pieczarkami i ryżem |